Cum am ajuns sa joc in filmul Haiducii – Ion Besoiu


on Besoiu -actor de film, radio, teatru și televiziune.

Despre filmul Haiducii: În secolul al XVIII-lea, în plină epocă fanariotă, căpitanul unei cete de haiduci, Amza, este vândut poterei de către fratele său de cruce, Sârbu, un ticălos uns cu toate alifiile orientului. Ca răsplată pentru trădarea sa Sârbu ajunge căpitan de arnăuţi, ginerele şi moştenitorul averii boierului Dudescu. Ajuns la ocnă Amza evadează cu ajutorul Răspopitului şi Aniței şi porneşte în căutarea trădătorului. Realizat în perioada de glorie a filmelor franţuzeşti de capă şi spadă, „Haiducii” nu este cu nimic mai prejos decât „Contele de Monte Cristo”, cu cavalcade, lupte cu pumnii sau cu săbiile şi pistoalele, trădări, intrigi şi poveşti de dragoste. Din film nu lipsesc nici personajele comice – cuplul Parpanghel-Fira sau Răspopitul – care stârnesc hohote de râs şi dau replici deja intrate în folclor. Cu un scenariu colorat, filmul deschide seria de filme cu haiduci, filme care vor umple sălile cinematografelor mulţi ani după premieră şi care încă sunt vizionate cu plăcere şi astăzi, după aproape jumătate de secol.

Câteva dintre filmele în care a jucat Ion Besoiu sunt: „Furtuna”, „Neamul Șoimărestilor”, „Haiducii”, „Răscoala”, „Mihai Viteazul”, „Ciprian Porumbescu”, „Păcală”, „Ion, blestemul pământului, blestemul iubirii”, „Ultima noapte de dragoste”, „Lumini și umbre”.

Acest articol a fost publicat în Actori, Arta, Bancuri, cinema, comedie, Filme, Glume, Magie, Muzica, Social, Video, Videoclip, Viral și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s